Ontdek Kortrijk tijdens een semi-lockdown

6 activiteiten om te doen in de semi-lockdown in Kortrijk.

Na de eerste lockdown overleefd te hebben, heb ik al van alles geprobeerd. Puzzels gemaakt, schilderijen gecreeërd, wandelingen rond mijn huis gedaan, … Mijn inspiratie is zoals veel andere op. Zin om al deze activiteiten opnieuw te doen heb ik natuurlijk ook niet.

Hier een oplossing om ook deze tweede (semi-)lockdownperiode door te komen! Helemaal coronaproof en toegelaten. Zo kan je ook plezier hebben zonder de regels te overtreden. Lockdownfun starts now!

Musea bezoeken

Geen beter idee dan de eigen Belgische cultuur te leren kennen. Kortrijk is een bruisende stad die ook een belangrijke rol speelde in de geschiedenis. Texture en museum 1302 zijn één van de populairste musea in Kortrijk. In Texture, Museum over Leie en Vlas, leer je de geschiedenis over vlas, kant en linnen. Het gerenoveerde museum heeft een grote herprofilering doorgaan, zeker een bezoekje waard!

In Museum 1302 krijg je veel uitleg over de Guldensporenslag in het jaar 1302. Het is een belevingsmuseum waar je de geschiedenis uitgelegd krijgt in 5 delen. Het gebouw waar het museum zich bevindt is een historische abdij. Een deel van de abdij is het museum, een ander deel is een projectruimte, en het laatste deel wordt gebruikt als auditorium en filmzaal.

Wandel of fietsroute volgen

Stad Kortrijk activiteiten foto Broeltorens

Zuurstof en buitenlucht is iets dat we tijdens de online lessen en het thuis werken wel kunnen gebruiken. Door constant binnen te werken blijven we steeds in dezelfde lucht zitten. Hoofdpijn tot gevolg 🙁 Maak er een gewoonte van om regelmatig naar buiten te gaan en je woning te verlaten. Wandelen en fietsen hoeven niet saai te zijn. Kortrijk zit vol met leuke wandel-en fietsroutes om samen met je vrienden te doen (met een mondmasker uiteraard!).

Picknick

Als het weer meezit, is het een goed idee om buiten te gaan picknicken. Met de vele takeaways die beschikbaar zijn, heb je een ruim aanbod aan voedsel. De buitenlucht samen met een portie vitamine D is de ideale combo. Buiten picknicken mag gelukkig nog en is de ideale manier om toch met wat vrienden samen te komen. Let er enkel op dat je voldoende afstand houdt tijdens de picknick. 

Lokale takeaway tryout

Geen beter moment om alle lokale takeaway uit te testen. Maak een lijst met alle restaurants en koffiebars in de buurt en overloop ze samen met je vrienden. Ideaal om nieuwe plaatsen te leren kennen. Bij mooi weer, leuk voor in de tuin of in het park, bij regenweer binnen in huis of in de auto met je knuffelcontact. Niks leuker dan ‘s avonds in de tuin aan de vuurkorf marshmallows te roosteren en herinneringen terug op te rakelen.

Carpool karaoke 

Over knuffelcontact gesproken, dit is het moment om je tiktok of vlogcarrière te starten. Net als James Cordon’s Carpool Karaoke kan jij ook met je knuffelcontact cruisen in de auto. Zet je favoriete muziek op en rij naar je favoriete plekje. Geen paniek! Je hoeft trouwens niet te rijden, kan ook perfect op de oprit of tijdens het fietsen (of gewoon thuis).

Natuur- en dierenpark in België

Niet in Kortrijk, maar wel veel leuke dieren- en natuurparken in België. Het is eens iets anders en zo krijg je toch nog een beetje een reisgevoel. Natuurlovers: hier kan je de leukste foto’s nemen van dieren, planten en andere natuur.

7 reacties

  1. Inspirerend, heb al zin om je suggesties uit te proberen 🙂

  2. Super leuke tips, ik check zeker eens de wandelroutes!

  3. Heel actueel onderwerp. Ook leuk dat je voor externe links hebt gezorgd 🙂 Ben al benieuwd naar je volgende post!

  4. Heel wat leuke ideeën! Might try some 🙂

  5. Originele en interessante tips om Kortrijk te ontdekken!

  6. Leuke en vooral handige tips die ik met veel plezier meeneem. Ik ben benieuwd naar wat nog zal komen!

  7. Super leuke tips! Tof om mijn eigen thuisstad op een andere manier te ontdekken!

Geef een reactie