Doel: Belgian ghost town

Doel, the Belgian ghost town. Niet zo lang geleden wist ik nog niet eens dat we een spookstad hadden in België. Neen, als men sprak over Doel dacht ik aan de kerncentrale, that’s it. Ik maakte geen andere connecties in mijn hoofd.

De coördinator van de buddy’s plaatste in de groep een artikel over de spookstad Doel. Het leek haar wel eens leuk om dit eens te bezoeken. Dus dat deden we. Hup, in 2 auto’s onderweg naar Doel, want door de huidige coronamaatregelen mag je slechts met 2 mensen binnen aanwezig zijn. Ik interpreteer een auto als een plaats binnen. Geen risico’s nemen dus!

Foto bij wegwijzer in Doel

Van op afstand zie je de grote kerncentrale al staan. Stressen over parking? Vergeet het, in een spookstad wonen amper mensen. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten maar de dag was zeker geslaagd. Het staat vol prachtige huizen die recent gebouwd zijn. Waarom krijg ik dan toch zo’n vreemd gevoel? Omdat ze leeg zijn! Het lijkt alsof mensen hier uit het niks massaal vertrokken zijn, zonder waarschuwing. Anders zou je toch geen nieuw huis bouwen. Uiteraard zijn er ook enkele bouwvallige huizen die volgespoten zijn met graffiti.

Het leukste was oude huizen binnensluipen. Hier en daar is er iets open of is er een muur ingestort. Niks laat meer adrenaline door je aders gieren dan het risico nemen om toch zo een huis binnen te gaan. Niet echt iets dat ik spontaan zou doen, maar gelukkig bestaat groepsdruk nog. Ik ben blij dat ik ben dat ik toch enkele huizen ben binnengegaan.

Maar er was meer dan huizen, ook tuinen, tuinhuizen, garagepoorten en loodsen. Het meest opvallende? Er zijn nog enkele huizen bewoond. Ik kan me niet voorstellen hoe eng het moet zijn als je plots in het leegstaande huis naast je lawaai hoort.

Wat een ervaring, niet iets voor elke dag maar toch iets voor op de bucketlist te zetten!

Kennen jullie nog spooksteden?

Op deze site kan je nog prachtige foto’s bewonderen van de spookstad.

Geef een reactie