Homepagina

Welkom op mijn website!

Navigeer naar blog om mijn posts chronologisch te lezen, naar about me om wat over mezelf te lezen en naar contact voor mijn contactgegevens en sociale media te bekijken.

Ontdek hier alvast mijn populairste posts:

 • Trying out Belgian specialties: vlog

  Bekijk mijn vlog waarin ik de buitenlandse studenten typisch Belgische dingen laat proeven. Ze proeven zowel Luikse als Brusselse wafels, koekjes, snoep en nog veel meer.

  https://youtu.be/hmvO9vAH3Xk
 • Doel: Belgian ghost town

  Doel, the Belgian ghost town. Niet zo lang geleden wist ik nog niet eens dat we een spookstad hadden in België. Neen, als men sprak over Doel dacht ik aan de kerncentrale, that’s it. Ik maakte geen andere connecties in mijn hoofd.

  De coördinator van de buddy’s plaatste in de groep een artikel over de spookstad Doel. Het leek haar wel eens leuk om dit eens te bezoeken. Dus dat deden we. Hup, in 2 auto’s onderweg naar Doel, want door de huidige coronamaatregelen mag je slechts met 2 mensen binnen aanwezig zijn. Ik interpreteer een auto als een plaats binnen. Geen risico’s nemen dus!

  Foto bij wegwijzer in Doel

  Van op afstand zie je de grote kerncentrale al staan. Stressen over parking? Vergeet het, in een spookstad wonen amper mensen. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten maar de dag was zeker geslaagd. Het staat vol prachtige huizen die recent gebouwd zijn. Waarom krijg ik dan toch zo’n vreemd gevoel? Omdat ze leeg zijn! Het lijkt alsof mensen hier uit het niks massaal vertrokken zijn, zonder waarschuwing. Anders zou je toch geen nieuw huis bouwen. Uiteraard zijn er ook enkele bouwvallige huizen die volgespoten zijn met graffiti.

  Het leukste was oude huizen binnensluipen. Hier en daar is er iets open of is er een muur ingestort. Niks laat meer adrenaline door je aders gieren dan het risico nemen om toch zo een huis binnen te gaan. Niet echt iets dat ik spontaan zou doen, maar gelukkig bestaat groepsdruk nog. Ik ben blij dat ik ben dat ik toch enkele huizen ben binnengegaan.

  Maar er was meer dan huizen, ook tuinen, tuinhuizen, garagepoorten en loodsen. Het meest opvallende? Er zijn nog enkele huizen bewoond. Ik kan me niet voorstellen hoe eng het moet zijn als je plots in het leegstaande huis naast je lawaai hoort.

  Wat een ervaring, niet iets voor elke dag maar toch iets voor op de bucketlist te zetten!

  Kennen jullie nog spooksteden?

  Op deze site kan je nog prachtige foto’s bewonderen van de spookstad.

 • Daguitstap naar Gent: vlog

  Hier kan je mijn eerste vlog bekijken over mijn daguitstap naar Gent. Ik ging samen met de internationale studenten en nog wat andere Belgische Buddies op daguitstap naar Gent. We bezochten het GUM-museum, het Gravensteen en het Belfort.

  https://youtu.be/3-br8sgycRM

  Abonneer, like en share de video zeker. Zo blijf je op de hoogte van meer vlogs die nog volgen.

 • Ontdek Kortrijk tijdens een semi-lockdown

  6 activiteiten om te doen in de semi-lockdown in Kortrijk.

  Na de eerste lockdown overleefd te hebben, heb ik al van alles geprobeerd. Puzzels gemaakt, schilderijen gecreeërd, wandelingen rond mijn huis gedaan, … Mijn inspiratie is zoals veel andere op. Zin om al deze activiteiten opnieuw te doen heb ik natuurlijk ook niet.

  Hier een oplossing om ook deze tweede (semi-)lockdownperiode door te komen! Helemaal coronaproof en toegelaten. Zo kan je ook plezier hebben zonder de regels te overtreden. Lockdownfun starts now!

  Musea bezoeken

  Geen beter idee dan de eigen Belgische cultuur te leren kennen. Kortrijk is een bruisende stad die ook een belangrijke rol speelde in de geschiedenis. Texture en museum 1302 zijn één van de populairste musea in Kortrijk. In Texture, Museum over Leie en Vlas, leer je de geschiedenis over vlas, kant en linnen. Het gerenoveerde museum heeft een grote herprofilering doorgaan, zeker een bezoekje waard!

  In Museum 1302 krijg je veel uitleg over de Guldensporenslag in het jaar 1302. Het is een belevingsmuseum waar je de geschiedenis uitgelegd krijgt in 5 delen. Het gebouw waar het museum zich bevindt is een historische abdij. Een deel van de abdij is het museum, een ander deel is een projectruimte, en het laatste deel wordt gebruikt als auditorium en filmzaal.

  Wandel of fietsroute volgen

  Stad Kortrijk activiteiten foto Broeltorens

  Zuurstof en buitenlucht is iets dat we tijdens de online lessen en het thuis werken wel kunnen gebruiken. Door constant binnen te werken blijven we steeds in dezelfde lucht zitten. Hoofdpijn tot gevolg 🙁 Maak er een gewoonte van om regelmatig naar buiten te gaan en je woning te verlaten. Wandelen en fietsen hoeven niet saai te zijn. Kortrijk zit vol met leuke wandel-en fietsroutes om samen met je vrienden te doen (met een mondmasker uiteraard!).

  Picknick

  Als het weer meezit, is het een goed idee om buiten te gaan picknicken. Met de vele takeaways die beschikbaar zijn, heb je een ruim aanbod aan voedsel. De buitenlucht samen met een portie vitamine D is de ideale combo. Buiten picknicken mag gelukkig nog en is de ideale manier om toch met wat vrienden samen te komen. Let er enkel op dat je voldoende afstand houdt tijdens de picknick. 

  Lokale takeaway tryout

  Geen beter moment om alle lokale takeaway uit te testen. Maak een lijst met alle restaurants en koffiebars in de buurt en overloop ze samen met je vrienden. Ideaal om nieuwe plaatsen te leren kennen. Bij mooi weer, leuk voor in de tuin of in het park, bij regenweer binnen in huis of in de auto met je knuffelcontact. Niks leuker dan ‘s avonds in de tuin aan de vuurkorf marshmallows te roosteren en herinneringen terug op te rakelen.

  Carpool karaoke 

  Over knuffelcontact gesproken, dit is het moment om je tiktok of vlogcarrière te starten. Net als James Cordon’s Carpool Karaoke kan jij ook met je knuffelcontact cruisen in de auto. Zet je favoriete muziek op en rij naar je favoriete plekje. Geen paniek! Je hoeft trouwens niet te rijden, kan ook perfect op de oprit of tijdens het fietsen (of gewoon thuis).

  Natuur- en dierenpark in België

  Niet in Kortrijk, maar wel veel leuke dieren- en natuurparken in België. Het is eens iets anders en zo krijg je toch nog een beetje een reisgevoel. Natuurlovers: hier kan je de leukste foto’s nemen van dieren, planten en andere natuur.